Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2024. április 27. és 30. között technikai okok miatt zárva tart.

Tanfolyamok az Egyetemi Könyvtárban

Az ELTE Egyetemi Könyvtár januárban több képzést is szervezett az egyetem könyvtárosai és további szolgáltató munkatársai számára. A Magyar Tudományos Művek Tára köré szervezett, de az ELTE Digitális Intézményi Tudástárt és Stratégiai Adatbázist is bemutató adminisztrátori tanfolyamon különböző szervezeti egységekből összesen tizennégy kolléga vett rész, akik a továbbiakban az egyetemen keletkezett publikációk menedzselését támogatják.

Az egyetem közös könyvtári katalógusát építő munkatársak az Aleph integrált könyvtári rendszer használatát ismertető tanfolyamon vehettek részt. A moduláris képzési program során a katalogizálás, a tartalmi feltárás, a kölcsönzés és a folyóirat-kezelés szabályos módját sajátították el.

Februárban Photoshop tréningre jelentkezhetnek az Egyetemi Könyvtári Szolgálat honlapszerkesztői és érdeklődő munkatársai, illetve a jövőben újabb célcsoportok számára hirdetünk meg MTMT-tanfolyamokat, és a nyári időszakban Aleph-tanfolyamot. A közönségszolgálaton dolgozó kollégáink továbbképzése és a szolgáltatásminőség javítása céljából az idei évben is szervezünk ügyfélszolgálati tréninget. Képzéseinkről honlapunk hírei között folyamatos tájékoztatást nyújtunk.