Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2024. április 27. és 30. között technikai okok miatt zárva tart.

Sikeres idézettségkezelési és -keresési tanfolyamot tartottak az Egyetemi Könyvtár munkatársai

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem MTMT adminisztrátorai részére három modulban szerveztek képzést az ELTE Egyetemi Könyvtár munkatársai, Mátyás Melinda és Szabó Panna. A tréning keretében az adminisztrátorok multidiszciplináris citációs, további idézettséget is gyűjtő, illetve teljes szövegű keresést biztosító adatbázisokkal, valamint az MTMT-s idézettségkezelési alapismeretekkel ismerkedhettek meg gyakorlati módon.

A képzéssorozaton az ELTE valamennyi karáról képviseltették magukat MTMT-adminisztrátorok. Az elégedettségi kérdőívek alapján a résztvevők alapvetően elégedettek voltak a tanfolyam mindhárom moduljával. Az oktató előadásmódját követhetőnek, az elméleti és gyakorlati részek arányát megfelelőnek találták. Az előadó szakmai felkészültségét valamennyi résztvevő kiemelkedőnek ítélte. A tanfolyam új ismeretekkel szolgált, melyeket a jövőben az adminisztrátorok a mindennapi munkavégzésük során is kamatoztatni tudnak.

Az MTMT használatával kapcsolatban az Egyetemi Könyvtár rendszeresen hirdet meg adminisztrátori tanfolyamokat. További információkkal az ELTE Egyetemi Könyvtár központi adminisztrátorai az mtmt@lib.elte.hu e-mail címen készséggel állnak rendelkezésükre.