Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2024. április 27. és 30. között technikai okok miatt zárva tart.

Kulturális Örökség Napjai – Lapokba zárt kincseink

A Kulturális Örökség Napjai keretében 2023. szeptember 16-án, szombaton ismét megnyitjuk könyvtárunk kapuit az érdeklődők előtt.

Nyitóeseményként 11.00 órától Rosh haShanai (Újévi) kiskoncertre invitáljuk az érdeklődőket a Sabbathsong Klezmer Band vezetőivel, Tamással és Anitával. Könyvtártörténeti vezetésekkel, kalligráfiai és könyvkötészeti kézműves programokkal, a restaurátor-műhely, régi könyvek és egy történelmi társasjáték bemutatásával, interaktív Eötvös-kiállításunkkal, egyetemtörténeti tárlatunkkal, valamint jazzkoncerttel szeretnénk kulturális örökségünk védelmére felhívni a figyelmet.

Az idei programsorozat részeként jezsuita gyűjteményünk néhány különleges kiadványa is bemutatásra kerül Unus non sufficit orbis – Egy világ nem elég: magyar jezsuiták Dél-Amerikában címmel 15.00 órától nyíló kamarakiállításunkon. Részletes programot a Kulturális Örökség Napjai hivatalos honlapján és itt talál. Valamennyi programunk előzetes regisztráció nélkül is látogatható. Mindenkit szeretettel várunk!

A rendezvénysorozat programjairól kép-, hang- és videófelvételek készülnek. Az elkészült felvételek a szervezésben részt vevő intézmények honlapján, kiadványaiban, fórumain és közösségi felületein is közzétételre kerülhetnek.

 

Illusztráció szerzője, forrása:
ELTE EKL