Egyetemi Könyvtár és Levéltár

"A European Cultural Foundation (ECF) zsűrije a legjobbak közé választotta a Book of Your Life koncepciót, amelynek célja az ELTE-re érkező nemzetközi hallgatók beilleszkedésének támogatása. Az amszterdami alapítvány és partnerei – a felhívásban elérhető legmagasabb összeggel – 10.000 euróval támogatják az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár projektjét.
"A többéves hagyományát folytatva idén is közzétette az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár, hogy mik voltak a legtöbbet kikölcsönzött könyveik 2023-ban. Ti hányat olvastatok közülük? A szakirodalmak között tarolt Platón "Állam" című műve, amit Friedrich Nietzsche és Immanuel Kant művei követnek, míg szépirodalom kategóriában Szerb Antal Utas és holdvilág című művét kölcsönözték ki a legtöbben az ELTE Egyetemi Könyvtárból 2023-ban. A 15 legolvasottabb szakirodalom a következő volt:
"[...] Az utóbbi években a prèt-a-porter kollekciókat a Budapest Central European Fashion Weeken (BCEFW) mutatta be a márka évente kétszer, amelyek közül a leglátványosabb kétségkívül a 2023 februárjának elején, a budapesti ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár gyönyörű olvasótermében prezentált 2023-as őszi-téli kollekció volt. A show-n nemcsak manökenek, hanem hírességek is felvonultak, a koncepció a XX.
Nem kell feltétlenül az Irányi utca felől közelítenünk az Egyetemi Könyvtárhoz, hogy az impozáns kupola azonnal szembe ne tűnjön. A kupolát, tulajdonképpen majdnem minden irányból látni lehetett, illetve lehet, ám az a látvány, amely a Duna felől közeledőt fogadja, joggal égett bele a mindenkori szemlélő retinájába, markánsnak bizonyult. Szinte kötelező jelleggel tűnik fel mindenféle művészi és fotós ábrázoláson, ez „vált” az épület ikonikus „profiljává”. Azonnal felismerhető, szemrevaló, nem akármilyen épületet ígérő, összetéveszthetetlen látvány.