Könyvtári tartozások rendezése

A könyvtári szolgáltatások eredményességének növelése érdekében a 2022. október 1-jétől hatályos Hallgatói követelményrendszer 137/A. § alapján a félév végi vizsgákra bocsátás és a következő félévre regisztrálás feltétele az Egyetemi Könyvtári Szolgálat könyvtáraiban a könyvtári késedelmi díj fizetési kötelezettségének teljesítése. Záróvizsga kizárólag a kölcsönzött könyvek határidő lejártáig történő visszahozatalát és a könyvtári tartozások teljesítését követően kezdhető meg.

Reméljük, hogy a Hallgatói követelményrendszer módosítása hozzájárul könyvtáraink, valamint a kötelező és ajánlott irodalmak hatékonyabb szolgáltatásához.

A kölcsönzéseket és a fennálló tartozást az itt található elérési úton tudja ellenőrizni.

A kölcsönzött könyvtári dokumentumok a könyvtárakba személyes átadással vagy postai küldeményként is visszajuttathatók. Az ELTE könyvtárainak nyitvatartásáról és címéről az eltekonyvtarak.elte.hu oldalról elérhető honlapokon tájékozódhat. A késedelmi díjak banki átutalással történő rendezéséről itt talál részletes információt.

A kölcsönzési határidő és a késedelmi díjak figyelemmel kíséréséhez több kényelmi szolgáltatás áll rendelkezésre:

  • a kölcsönzési határidő lejárta előtt két nappal emlékeztető e-mail kerül kiküldésre;
  • az ELTEfind felületén bejelentkezve áttekintheti fennálló tartozását és könyvtári kölcsönzéseit;
  • a legfrissebb fejlesztésű ELTE Könyvtár WebApp használatával minden olvasónk az okostelefonján is láthatja kölcsönzéseit, késedelmi díjait, illetve egyénileg beállíthatja a lejárati értesítéseket is.

Valamennyi tagkönyvtárunk többféle lehetőséget (személyesen, e-mailben, telefonon, web-en, applikáción keresztül) kínál a hosszabbítási igény jelzésére, valamint a késedelmi díj fizetésére, segítve a kölcsönzési határidő túllépésének és a késedelmi díjak növekedésének elkerülését.

Minden kedves olvasónk megértését és együttműködését köszönjük!

Illusztráció szerzője, forrása:
https://pixabay.com/hu/photos/p%c3%a9nz-k%c3%a1rty%c3%a1k-%c3%bczleti-hitelk%c3%a1rtya-256319/