December 7-én, csütörtökön 13:00 órakor a Kölcsönző, a Kutatóterem, valamint a kisebb olvasói terek rendezvény miatt bezárnak. Tanulási lehetőséget 13:00 és 22:00 óra között a Nagyolvasóban és a földszinti Oktatóteremben biztosítunk.

Megjelent az Egyetemi Könyvtár és Levéltár kutatási adatkezeléssel kapcsolatos felmérése

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár, reagálva a tudományos kommunikáció legújabb trendjeire, 2021 őszén kérdőíves felmérést készített a kutatási adatok kezeléséről. A felmérés azt a célt tűzte ki, hogy feltérképezze az ELTE kutatói körében kezelt kutatási adatok mennyiségét, típusát. A kérdőív célja volt továbbá, hogy felmérje a kutatók adatkezelési szokásait, a kutatási adatok felhasználási és megosztási hajlandóságát, motivációját. A felmérés célcsoportjába az ELTE valamennyi oktatója, doktorandusza és doktorvárományosa, összesen mintegy 6 850 fő tartozott.

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár felmérésének eredményeiről az EKL munkatársai a Tudományos és Műszaki Tájékoztatás (TMT) folyóiratban publikált tanulmányban számoltak be, amely már elérhető a TMT OnlineFirst szolgáltatásában.

Illusztráció szerzője, forrása:
https://pnghunter.com/png/monitor/ és ELTE EKL